TRÆNING, JAGT OG MARKPRØVER

Inspiration og ideer til jagttræning af retrievere 

 

Træning på Marsvej, 12. maj 2018

Videoen viser en del af en træningsseance. Der skydes først til en lang dirigering på tværs af vådområdet, dernæst kastes en kortere markering i buskas og som det sidste kastes en længere markering i siv og græs. De to markeringer er ikke på linje men med en snæver vinkel, så hundene skal anerkende, hvilken opgave de bliver sendt på.

Efter markeringerne er kastet bliver der arbejdet på den lange dirigering. Først derefter bliver Joey, som er første hund på videoen sendt på sin markering. Jeg stopper Joey længere ude end der, hvor fuglen en landet, fordi vi arbejder i rygvind. Fuglen er landet i en busk, og Joey trækker en fin færd og plukker duen ned fra busken. Glen løser sin markering uden hjælp.

25.07.2016 Guldahls Ivy på 15 måneder på lang halv-blind dirigering

Ivy har dagen før haft en markering på samme sted, hvor vi i dag har lagt et par bolde.

I dag får hun ingen markering, men sendes blindt på target pointet fra i går.

For at nå ud til boldene skal Ivy først løbe et godt stykke over land, dernæst skal hun krydse en ca. 50 meter bred sø, op ad skrænten, over en grusvej, gennem et hegn, ind i en kornmark og over et sprøjtespor. På den anden side af sprøjtesporet ligger boldene gemt i kornet.

Min seje lille Truckertøs <3

Dirigeringstræning - opbygning af lange linjer

Michael og Glen arbejder på opbygning af en lang tilbagesending. Temaet er at Glen lærer, at forcere terrænskift vand - land - vand - land osv.

På videoen er Glen omkring 1½ år.

Lang dirigering, Marsvej, forår 2015

Michael og Joey laver en færdig dirigering. Joey har tidligere arbejdet i området, idet det er et sted, vi jævnligt har trænet, men han har ikke tidligere skullet hente en dymmy helt oppe ved fabrikken. 

Joey er på dette tidspunkt godt 5 år og træner til Hold-DM

Joey på blind dirigering, træning Hold-DM, Gråhede, forår 2015

Endnu en blind dirigering med Joey

Igen er det i Gråhede foråret 2015 i forbindelse med træningen til Hold-DM. Kort tid efter denne træning bliver Joey alvorlig skadet. Han sprænger et ledbånd i højre skulder og må opereres.

Træning med Haven, forår 2015

Her laver vi en øvelse, hvor jeg starter med at lægge en dirigering ud sammen med Haven. Derefter får vi en markering i søen. I stedet for at sende Haven direkte på markeringen sender jeg først på dirigeringen. Når den er hjemme, bliver hun sendt på markeringen. Haven er her 14 måneder.

Haven apporterer mellem lokkefugle

For at kunne fungere på trækjagt med lokkefugle er det nødvendigt, at hundene er vant til at arbejde mellem lokkefugle. Det forbereder vi i første omgang hjemme på græsplænen. På videoen træner Michael Haven i at apportere en dummy mellem lokkerne. På vejen hjem kaster han en dummy for at lære hende, at komme hjem med dummyen - også selvom der falder noget spændende undervejs. Glen træner ro på post medens Haven arbejder.

Når hundene er helt sikre på deres opgaver på græsset, er næste skridt er at overføre færdigheden til vand. 

Træning af impulskontrol

En af de vigtigste færdigheder for vores hunde er, at de kan sidde stille og holde fokus også selvom der sker noget meget spændende. Vi træner impulskontrol på så mange forskellige måder, som vi har fantasi til. Her har Michael bundet et stykke skind på en dummy og fastgjort det på en lang elastikline. Det er meningen, at hundene skal forholde sig helt i ro når skind og dummy kommer flagrende. At Glen træder et par skridt frem og så stopper op er tegn på, at det han er ved at forstå konceptet.