Skriv en tekst her

Godt nytår

Glædelig jul, 19.12.2017

Opsamling med 4 hunde, 18.11.2017

Det kræver træning og fokus, hvis man gerne vil føre to hunde samtidig på jagt og opsamling. Vi gjorde det en del i sidste jagtsæson, og i løbet af sommeren har vi trænet det yderligere. I denne sæson har vi som oftest to hunde med hver. Vi synes, det er en stor fordel at have to hunde med, idet det så bliver muligt at prioritere de forskellige opgaver. Vi tilstræber, at den enkelte hund får den type opgaver, den har mest læring ud af. Samtidig lærer hundene at en anden hund kan blive sendt, og de lærer at vente på at få udpeget deres opgave.

Besøg af hvalpene, 21.10.2017

Vi har haft besøg af Havens og Glens hvalpe. Det var fantastisk dejligt at se hvalpene og deres ejere igen. Vi nød at se den fine kontakt alle ejerne har med deres hvalp.

Se lidt mere om hvalpetræffet under Haven og Glens hvalpe

Videopræsentation af Kennel Seaside Gundogs, 20.10.2017

Tusind tak til Thomas og Sanne Ammitzbøll for videooptagelser og redigering og tusind tak til Susan Jacobsen for dejlige fotos.

Guldahls Ivy - 1. præmie på A-prøve på Schackenborg, 07.10.2017

Guldahls Ivy har været på åbenklasse A-prøve. Prøven var en heldagsjagt - walk-up på agerhøns, og vejret var mildest talt vådt. Det er Ivys første A-prøve, og vi er meget tilfredse med hendes præstation. Hun gik en rigtig fin prøve og var fuldstændig cool hele dagen. 

Ivy er kun 2½ år gammel og nu kvalificeret til vinderklasse både på B-prøver og på A-prøver.

Michael og Guldahls Glen - 3. vinder med CK i vinderklasse på Lolland, 30.09.2017

Lørdag d. 30. september var Michael og Glen på B-prøve på Lolland. Efter post 1 og 2 lå pointene i toppen tæt. 9 hunde blev udtaget til en spændende finale. Trine Christensen blev 1. vinder med Cert. med 91 point. Michael og Glen blev 3. vinder med CK med 90 point. Trine og Michael fulgtes til Lolland, og resultaterne må siges at være den lange tur værd.

Hvalpefoto, 25.08.2017

Susan Jacobsen, SJ PHOTO, har begået endnu et pletskud

B-prøve Fussingø, 12.08.2017

Michael stillede med Ivy i åben klasse og Glen i vinderklasse. 

I åben klasse deltog over 40 hunde. Ivy var første hund hos dommer Susanne Andersen, hvor hun og Michael fik 1. præmie og blev bedste hund hos deres dommer.

I vinderklasse gennemførte Glen og Michael de to første poster og gik videre til finalen og fik udmærkelse. 

Hvalpefotos af Susan Jacobsen 04.08.2017

Hvalpene er nu 16 dage gamle. De har fået øjne og kan stavre rundt.

Vanddirigering med Guldahls Ivy, 26.07.2017

Vi har besluttet, at Michael skal føre Ivy på efterårets prøver, derfor er de to gået i samtræning.

Træning med gode venner 22.07.2017

Tak for de dejlig fotos, Susan Jacobsen, SJ PHOTO

Jeg synes, billederne tydeligt viser vores hundes velfungerende evne til at være intense når de er på og skal arbejde, samtidig med at de formår at være rolige og afslappende, når andre hunde arbejder og i pauserne.

 

Vi har fået hvalpe, 19.07.2017

D. 19. juli fødte Haven 9 fine hvalpe. Der er 3 tæver og 6 drenge i kuldet. Fødslen gik rigtig fint, og Haven passer hvalpene helt perfekt. 

Hvalpene trives, og de er alle reserverede til dejlige nye hjem. Vi glæder os til at lære hvalpekøberne og hvalpene bedre at kende, så vi kan finde de perfekte match. 

Følg Havens og Glens hvalpe på hvalpenes side: Hvalpe

Ivy til mock trail i Kongens Kvarter v. Fredericia, 13.07.2017

D. 13. juli deltog Ivy og jeg på Dansk Retriever Klubs mock trail i Kongens Kvarter ved Fredericia. Det var en spændende og udfordrende prøve. Ivy og jeg bestod, og set i lyset af opgaverne er jeg rigtig godt tilfreds med karakteren bestået. 

Alle hundeførere og hunde startede med at gå på én lang linje. Skiftevis var hundene til afhprøvning hos dommerne, der sammen med skytter og kastere gik på hver sin side af linjen. I hver side af kæden gik spanielsfolk og drev med små hurtige hunde, der godt kunne aflede opmærksomheden fra opgaverne.

Alle hunde fik i første omgang to opgaver fra skytte og kaster i egen side. Det kunne være apportering frem foran kæden, apportering bagud i forhold til kæden eller en dirigering til en kanin udlagt bag kæden. I næste omgang fik hunde og hundførerne en opgave fra kaster/skytte i modsat side af kæden.

11. hunde gik videre til sidste post, der var et drev. Her blev fire ekvipager ad gangen linet op på den ene side af en aflang sø med tæt sivbevoksning. Igen drev de små spaniels fuglene op til skytterne. Hundene skulle arbejde sammen to og to. Første opgave var en dobbeltmarkering - med en markering til hver hund i de to makkerpar. Dernæst skulle hundene bytte opgaver. Som optakt til opgaverne var der meget aktivitet i drevet, og der blev kastet dummyer ind i en bevoksning i den anden ende af søen på modsat side. 

Ivy og jeg løste alle opgaverne. Hun så ikke markeringen på linjen for modsat skytte, så den måtte vi løse som ren dirigering. På drevposten valgte jeg at pege opgaverne ud for at sikre mig, at hun vidste hvad jeg forventede af hende.

Sanne Amnitzbøll var en af driverne. Hun har lavet en fin video med klip fra prøven. Ved at følge linket kan man få et lille indtryk at prøveformen og af, hvad hunde og førere blev udsat for: Sanne Amnitzbølls video fra mock trailen

Hundepasning, Juli 2017

Vi passer gerne flinke hunde, medens ejerne er på ferie. På billederne er det de to fotogene piger, Cocker Dagmar og Springer Berta, der har boet hos os i 14 dage. De er nu flyttet hjem til Fyn. 

Daubjerg's Joey - 4. vinder af Retrievermesterskabet 2017, 18.06.2017

Retrievermesterskabet er en prøve, der afholdes over to dage en gang årligt. I 2017 var 81 hunde tilmeldt. Både Glen og Joey deltog. Den første dag gennemgik alle hundene 6 poster. Michael og Glen havde rigtig flotte point men fik desværre et nul på post 6. Joey og jeg gennemførte alle de indledende prøver med 124 point, men nok til, at vi gik videre til anden dagen. 

På anden dagen var sværhedsgraden skruet betydeligt op. Joey og jeg startede på post 1, hvor hund og fører fik 4 lange markeringer, som efterfølgende skulle hentes i samme rækkefølge, som de var kastet. Det var en vanskelig opgave, men Joey løste opgaverne med begrænset hjælp.

Post 2 bestod af en lang dirigering tværs over en sø. Først blev der kastet en distraktion, dernæst skulle hunden dirigeres gennem bred sivbræmme, hvor føreren ikke kunne se hunden, over en søen, op på den anden bred og op til et træ. Joey løste også denne opgav, rigtig flot.

Efter dommernes votering gik 5 hunde videre til finalen. Joey og jeg var bland de 5 finalister.

Vores finalepost kan ses her: https://www.facebook.com/retrievere/videos/1542421235816936/ (kopier webadressen og indsæt den i google)

Det endelig resultat var, at Joey og jeg blev 4. vinder af Retrievermesterskabet 2017. En fantastisk oplevelse som jeg er dybt taknemlig for at have fået. 

 

Retrievermesterskab 2017, vinderplaceringer, Dons, Kolding, Holger Blom Davidsen, Kennel Partrige, Danny Fraser, Stig Andersen, Kennel Maxjan, Flemming Nøhr Christensen, Walter Mygild, Lars Mertz Jens Lund,

Hold-DM med Region Sydjylland, 03.06.2017

Sammen med holdet fra Region Sydjylland har Michael og Guldahls Glen deltaget i Hold-DM på Fur. Vi var så heldige, at vi kunne overnatte hos en god ven, så vi slap for at stå op kl. 02.30 om natten. Det var rigtig dejligt, da det gav os mulighed for at være nogenlunde udhvilede til prøven. Og det fik vi brug for. 

Fire poster - først en tramp i gyvel, hvor holdet opnåede 14 point, dernæst prøvens mest udfordrende post - et drev med rigtig mange markeringer, som i flere tilfælde endte med at blive dirigeringer. Her fik holdet 7 point, ikke på grund af en dårlig præstation, men en enkelt dårlig vildtbehandling trak meget ned. Dernæst fulgte en dirigeringsopgave, som holdet løste med stort overskud - 18 point. Efter frokosten var sidste post et søg med to dobbeltmarkeringer. Som eneste hold fik Region Sydjylland alle fuglene hjem. Desværre kostede en uklar/misforstået instruktion 5 point, så holdet fik 15 point. Det samlede resultat rakte til en placering som 3. vinder af Hold-DM 2017. 

Vi er meget tilfredse med Glens præstationer på dagen.

Holdet fra Sydjylland bestod af holdkaptajn Allan Holm, Thomas B. Jacobsen med Smilla, Lochandaimh Clover, Jan Lorenzen med Ditte, Lærke Falby Hein med Agnes og Michael Spang med Guldahls Glen. 

Guldahls Glen slapper af mellem posterne

En stor tak til vores sponsorere,Gilpa.dk v. Lena og Erik Aalund og Hunde- og kattefoder v. Malene og Holger Blom Davidsen for de fine træningsveste.

Daubjerg's Joey - 3. vinder i vinderklassen til Dual-dag i Bække, 25.05.2017

Guldahls Ivy efter bestået apporteringsprøve

En travl Kr. Himmelfartsferie, 28.05.2017

D. 24. maj var jeg til apporteringsprøve i Retrievernes Jagthunde Klub med Ivy.

Vi bestod, og jeg var tilfreds med Ivys fokus og ro.

Hvis nogen skulle være interesseret i at se en apporteringsprøve, kan man se en video af Ivys apporteringsprøve her: https://youtu.be/fFp8-zO-g3I

D. 25 maj deltog både Michael og jeg i DRK Sydjyllands Dual-dag i Bække

Vi førte begge hund i vinderklassen, Michael med Glen og jeg med Joey. Vinderklassen blev dømt at Steen Bisgaard og Morten Rossau og bestod af tre poster. Post 1 bestod af et område med porse, hvor der havde stået en jæger og skudt et antal krikænder. Området skulle søges af, medens førere og hunde skulle bevæge sig gennem området. Der var to hunde på ad gangen. Den opgave klarede Joey rigtig flot, og vi fik 20 point hos dommer Steen Bisgaard. På Post 2 var der igen to hunde oppe ad gangen. Posten startede med et lille drev på en skråning, hvor der blev skudt og udlagt 4 skinddummyer. Der var omkring 70-80 meter ud til området, og oversigtsforholdene var rimelige, hvis hundene holdt den lige linje. Begge hunde fik lov til at sende til området. Da Joey havde sin dummy hjemme gik vi til dirigeringsopgaven. I meget uoverskueligt terræn var der udlagt to 'anskudte' kanvasdummyer i nærheden af nogle store træer igen ca 70-80 meter ude. Udfordringen var, at hundene først skulle passere en masiv gruppe buske og dernæst ca. 50 m længere ud. Når de havde passeret buskene kunne man først være heldig at få et glimt af dem, når de var i området, - eller når de var klart på afveje uden for området. Igen løste Joey begge opgaver rigtig flot. Dommer Morten Rossau bedømte det til 20 point, desværre havde Joey en ikke så pæn aflevering, så vi fik trukket 2 point og endte på 18. 

Tredie post var en tramp, hvor fuglene blev skudt og kaster på forholdsvis kort afstand igen i uoverskueligt terræn. Første markering løste Joey selvstændigt, men den anden markering ser han ikke, så jeg måtte stoppe ham og give en hånd til højre, og så havde han fuglen. Jeg har regnet ud, at vi må have fået 13 point på den post. Vores fri ved fod var ikke perfekt, og hjælpen på markeringen har også kostet. 

Joey og jeg ender med 51 point, hvilket giver os en plads i finalen. Yes - vores første finaleplads i vinderklasse, sejt :-) 

Finaleposten var en dirigering over vand op til et stort træ. Når hundene forlod vandet, kunne førerne ikke se dem mere, men de skulle 15-20 meter længere ind i terrænet for at få fuglen. Jeg får ret let Joey over vandet og op på land det helt perfekte sted, jeg siger back, og håber, at han holder linjen, for så vil han komme frem til området i perfekt vind. Pludselig se jeg, at skytten giver tegn til, at Joey er i området. Jeg fløjter områdesøg, men Joey forlader området uden at have fundet fuglen. To gange har jeg Joey i området uden at han finder fuglen. Først tredie gang han er i området finder han fuglen og kommer lige hjem. Jeg ved ikke, hvilke point vi fik på finaleposten, men vi ender som 3. vinder, hvilket jeg er rigtig godt tilfreds med. Samtidig tager jeg meget vigtig læring med mig fra prøven. 

27. maj B-prøve i Karup

Prøven lå i den svære ende for alle klassers vedkommende. I vinderklassen må jeg erkende, at vi Joey og jeg endnu ikke er synkroniseret nok i forhold til den opgave vi kom på. Glen og Michael gennemførte prøven og kom i finalen, men præstationen rakte i denne omgang ikke til en placering.

Jeg stillede Guldahls Ivy i åben klasse. Ivy gik en fin prøve og fik en sikker 1. præmie.

Træning med gode venner, 8. april 2017 

Og Susan Jacobsen deltog med sit kamera. Jeg er meget imponeret over, hvor flotte billeder det lykkedes hende at tage under vanskelige vilkår.

Guldahls Glen er efter Willowyck Daren, Eastdale Harry, Glenpatrick Eve

Guldahls Glen

Markprøvetræning, DRK, dirigering, line op,

Daubjerg's Joey

Guldahls Grace Kelly

Guldahls Glen

Guldahls Grace Kelly

Daubjerg's Joey, Seaside Gundogs

UWT i Hønning 04. marts 2017

I dag deltog Michael og Guldahls Glen i den uofficielle Working Test i Hønning Plantage. Michael stillede Glen i vinderklassen. Prøven gik rigtig godt for dem, og de fik så gode point, at de endte som 1. vinder af prøven.

Guldahls Glen, vinderklasse, 1. vinder, Hønning Plantage, DRK Sydjylland, Seaside Gundogs, markprøve, working test

Stor tak til Gilpa, Dummyshoppen og Butik Balou for de fine sponsorpræmier. Tak til prøveleder, hjælpere og dommere for en fin dag og til prøvedeltagerne for godt selskab.

Guldahls Glen, vinderklasse, 1. vinder, Hønning Plantage, DRK Sydjylland, Seaside Gundogs, markprøve, working test, sponsorgaver, Butik Balou, Dummyshoppen, Gilpa Hunde og Kattefoder

C-prøve i Marbæk 04.02.2017

Lørdag d. 4. februar deltog vi i Region Sydjyllands C-prøve i Marbæk. Prøveleder Thomas Boy Jacobsen havde sammen med sine hjælpere tilrettelagt en rigtig flot prøve med gode opgaver både i begynder, åben og vinderklasse.

Michael og jeg stillede begge i vinderklasse. Michael med Glen, der er knap 3 år, og jeg med Joey, der er en erfaren og dygtig hund. For mit vedkommende er det første gang, jeg har stillet hund i vinderklasse.

Hele prøven blev gennemført fri ved fod og indledtes med, at der uventet blev skudt og kastet en fugl, som hundene ikke skulle hente. Joey gik superfint fri ved fod, både da distraktionen blev kastet og under hele prøven. Der var 5 opgaver, der skulle løses. Vi startede med 2 dirigeringsopgaver, hvor hunden skulle dirigeres ca. 75 m ud til en fugl, som lå 25 meter før et opsat bånd. Det var diset, og min afstandsbedømmelse var ikke sikker nok. Den anden dirigering lignede den første, men sværhedsgraden bestod i, at adskille de to opgaver, da vinklen ikke var ret stor. Joey løste begge opgaver, men det bliver lidt omstændeligt med en del stop og korrektioner, fordi min afstandsbedømmelse ikke er skarp, og fordi jeg endnu ikke er erfaren nok i den slags krævende opgaver. Dernæst gik vi til et nyt område, hvor der faldt to fugle på linje, og hvor hundene skiftedes til at hente den først kastede og den sidst kastede. For mit vedkommende bliver begge opgaver løst, men igen kræver det en del korrektioner. Den sidste opgave i prøven er en lang dirigering ud til et områdebestemt søg. Det udfordrende er dels afstanden - der er langt - dels at der kun er et begrænset hul i hegnet, så hunden kan meget let blive væk. Jeg synes selv, det var den opgave, Joey og jeg løste bedst. Vi slutter med 46 point, og jeg er super tilfreds med at have gennemført min første vinderklasseprøve. 

Joey er en stjernehund. Han er lydig, dygtig, hengiven og han tilgiver, at jeg ikke er så stor en hjælp, som jeg burde være, og som jeg gerne vil være. Jeg er vild med den hund, og det er en fornøjelse at arbejde med ham.

C-prøve i Marbæk 04.02.2017

Lørdag d. 4. februar deltog vi i Region Sydjyllands C-prøve i Marbæk. Prøveleder Thomas Boy Jacobsen havde sammen med sine hjælpere tilrettelagt en rigtig flot prøve med gode opgaver både i begynder, åben og vinderklasse.

Michael og jeg stillede begge i vinderklasse. Michael med Glen, der er knap 3 år, og jeg med Joey, der er en erfaren og dygtig hund. For mit vedkommende er det første gang, jeg har stillet hund i vinderklasse.

Hele prøven blev gennemført fri ved fod og indledtes med, at der uventet blev skudt og kastet en fugl, som hundene ikke skulle hente. Joey gik superfint fri ved fod, både da distraktionen blev kastet og under hele prøven. Der var 5 opgaver, der skulle løses. Vi startede med 2 dirigeringsopgaver, hvor hunden skulle dirigeres ca. 75 m ud til en fugl, som lå 25 meter før et opsat bånd. Det var diset, og min afstandsbedømmelse var ikke sikker nok. Den anden dirigering lignede den første, men sværhedsgraden bestod i, at adskille de to opgaver, da vinklen ikke var ret stor. Joey løste begge opgaver, men det bliver lidt omstændeligt med en del stop og korrektioner, fordi min afstandsbedømmelse ikke er skarp, og fordi jeg endnu ikke er erfaren nok i den slags krævende opgaver. Dernæst gik vi til et nyt område, hvor der faldt to fugle på linje, og hvor hundene skiftedes til at hente den først kastede og den sidst kastede. For mit vedkommende bliver begge opgaver løst, men igen kræver det en del korrektioner. Den sidste opgave i prøven er en lang dirigering ud til et områdebestemt søg. Det udfordrende er dels afstanden - der er langt - dels at der kun er et begrænset hul i hegnet, så hunden kan meget let blive væk. Jeg synes selv, det var den opgave, Joey og jeg løste bedst. Vi slutter med 46 point, og jeg er super tilfreds med at have gennemført min første vinderklasseprøve. 

Joey er en stjernehund. Han er lydig, dygtig, hengiven og han tilgiver, at jeg ikke er så stor en hjælp, som jeg burde være, og som jeg gerne vil være. Jeg er vild med den hund, og det er en fornøjelse at arbejde med ham.

Michael og Glen gennemførte første del af prøven med hele 56 point ud af de 60 mulige. Det betød, at de gik videre til finalen kun 1 point efter den førende hund.

Finalen bestod af en meget lang og vanskelig markering efterfulgt af en endnu længere dirigering. Igen var oversigtsforholdene meget begrænsede, og hundene skulle holdes i et snævert vindue for ikke at forsvinde ud af syne. 

Glen, der normalt er knivskarp på markeringerne, fik ikke umidelbart fært af markeringsfuglen, og Michael måtte hjælpe med en del korrektioner. Dirigeringen gik rigtig flot.

Det samlede resultat af prøven blev, at Jesper Thrue blev 1. vinder, Jan Lorentzen 2. vinder, Michael og Glen blev 3. vinder, medens John Skov, der før finalen havde flest point, blev 4. vinder. 

Stor tillykke til alle de placerede med det flotte arbejde og tak for en dejlig dag til prøveleder, hjælpere, dommere og de øvrige deltagere.

Guldahls Glen efter finalen