31.12.2015

Vi ønsker jer et godt og lykkebringende nytår og stor tak til alle, der har været med til at gøre 2015 til et dejligt, inspirerende år for os. Vi ser frem til 2016 og glæder os til at være sammen med jer alle - både til udviklende træning, prøver og dejligt hygge. 

Et rigtigt godt nytår 

Nytårshilsen fra Kennel Seaside Gundogs

25.12.2015

Efter en dejlig juleaften trængte vi til at komme ud og træne hundene lidt, og så ville Michael se, om der skulle komme en gås på aftentrækket.

Efter en god tur gennem skoven gik Michael og Glen ud på en af tangerne i Mosen. Jeg blev stående længere ind og trænede ro med Haven og Joey. Vi havde kun stået i kort tid, da en lille flok gæs kom flyvende lavt. Michael skyder til den bagerste. Gåsen er ramt men bestemt ikke død. Den styrter ned i vandet ca. 50 m ude. Michael sender Glen, men da han kommer frem, er gåsen dykket, og jeg er alvorlig bange for, at vi må sige farvel til gåsesteg i denne omgang. I et splitsekund kommer gåsen op, og i det øjeblik er Glen over den, og selv om gåsen er meget levende og tung, holder han fast i den og bringer den hurtigt tilbage til Michael. SÅ FLOT, Glen! Nu kan vi se frem til at få gåsesteg i juledagene.  

03.12.2015: Hos Magtor

I dag har vi været til tjek og behandling med hundene hos Magtor v. Christian Hembo. 

Fifty blev skadet på en af de allerførste jagter. Hun har været øm i højre bagbed og balle. Hun har haltet efter belastning. Vi har håbet, at skaden ville fortage sig, når bare hun fik ro. Det var desværre ikke sket, og jeg var efterhånden meget bekymret for, hvad der var i vejen med hende. Derfor var det nu tiden til et besøg hos Magtor. Samtidig ville vi gerne have en status på Joey. Vi ville gerne vide, hvor langt han er i sin genoptræning, og hvad vi yderligere kan gøre. 

Når vi alligevel skulle køre til Hinnerup, besluttede vi at tage Haven og Ivy med, så de kunne få et sikkerhedstjek.

Christian er helt fantastisk med hundene. Han giver sig god tid, så hundene bliver trygge ved ham og ved de fremmede omgivelser. Han leger med dem og giver dem masser af guffer. Først når han har fået deres tillid, går han i gang med den fysiske undersøgelse og behandling. Så bliver hundene meget stille. De ser ud til at være meget opmærksomme og 'lyttende' i forhold til de påvirkninger, kroppen får.

Vi var ovenud tilfredse Christians konklusioner. Fifty havde en nerve i klemme. Sansynligvis har hun enten slået sig ved at løbe ind i noget eller også har hun siddet fast i mosen. Christian løsnede nerven, og vi skal komme til tjek og evt. yderligere korrektion om en lille måned. I den mellemliggende periode må hun stille og rolige komme igang med at arbejde igen.

Christian var meget tilfreds med Joeys muskelopbygning. Vi må gerne træne Joey igen, og han må også komme med på jagt og opsamlinger.

De to unge tæver havde ikke væsentlige problemer, men nu er de tjekket.

Det er fysisk megt belastende at være jagthund, så når Fifty skal til tjek, tager vi Glen med, så han også kan blive undersøgt for eventuelle skader. 

Fifty hos Christian Hembo

Fifty hos Christian Hembo

Ivy lytter opmærksomt til Christians forklaringer

Joey i behandling

28.-29.11. 2015

Denne weekend har været fyldt op af jagt og hundearbejde. Om lørdagen var vi apportørere på et stort gods. Jeg havde Haven med, fordi Fifty stadig er skadet. 

Jeg var rigtig godt tilfreds med Havens indsats. I første såt fik hun 6 fasaner på markeringsarbejde. I sidste såt kom vi til at stå midt i begivenhedernes centrum. Det var rigtig dejligt at opleve, at Haven kunne holde hovedet nogenlunde koldt på trods af, at der faldt rigtig mange fugle på vores post.  

Michael havde både Joey og Glen med, og begge drenge arbejde rigtig flot.

I dag, søndag, har vi være på morgentræk. Michael, Joey og Glen var også på aftentræk. Det var våde og blæsende timer i skjulet. Hverken morgen eller aften kom der fugle inden for skudhold, så der blev trænet ro i skjulet. Det var vist meget passende oven på den oplevelsesrige dag på opsamlingen i går.

Både på trækjagt og i pauserne på godsjagter forsøger vi at passe så godt på hundene som muligt blandt andet ved at give dem dækner på.

Haven og Glen i skjulet. Glen med neoprendækken.

Træning med Ivy ved bækken, der på grund af regnen kunne præstere et lille vandfald.

21.11.2015

I dag har Michael haft både Joey og Glen med på sneppejagt i Sønderjylland. Det var en helt fantastisk oplevelse, da der var rigtig mange snepper i området. 

Det er meget længe siden Joey har været med på jagt. D. 1. juni fik han indopereret et nyt ledbånd i skulderen. Siden da har han været gennem et langt og krævende genoptræningsprogram. Efter godt 5 måneder ser det nu ud til, at han igen kan begynde at komme lidt med på jagt.

På grund af Joeys skade har Glen været med på rigtig mange jagter i dette efterår, og han har gjort det utrolig godt af en unghund på 18-20 måneder. 

VELKOMMEN TIL VORES HJEMMESIDE

Vi er glade for, at du har valgt at besøge vores hjemmeside. 

Du er altid velkommen til at kontakte os enten på telefonen eller via mail.

Mange hilsner Majbrit & Michael