Håndtarget eller dut i hånd med ICatch, 3 måneder gammel, 14.04.2019

Catch skal lære at søge min hånd, fordi det på sigt forhåbentlig vil give hende et godt og sikkert indkald og sikre afleveringer.

Lige nu hvor Catch er 3 måneder gammel, skal hun dutte i min hånd med sin snude. Når hun gør det, får hun en godbid. På dette stadie i træningen anvender jeg ofte klikker, fordi jeg oplever, at det øger min egen præcision og dermed hvalpens forståelse for opgaven og indlæringstempoet.  

Baljeøvelse med ICatch, 3 måneder gammel, 14.04.2019

Stenhøjgårds ICatch er 3 måneder og øver jeg på at gå rundt på bajlen. Jeg anvender altid baljeøvelsen, når jeg træner en lille hvalp. Jeg gør det, fordi jeg oplever, at det er en god måde at lære hvalpen at gå på plads.

Nå jeg introducerer baljen får hvalpen ros og godbid for at vise interesse for baljen. Dernæst hæves kriterierne langsomt fra at den skal stå på baljen med forbenene til at den skal bevæge bagbenene.

På denne video viser Catch, at hun har forstået, at hun skal bevæge bagbenene. Efterhånden som hun bliver dygtigere, hæver jeg kriterierne, så hun tilslut skal røre mit ben for at få et klik og en godbid.