Hvis du er interesseret i en hvalp fra Seaside Gundogs, er du velkommen til at kontakte os og evt. komme på et uforpligtende besøg. Vi håber på at få et kuld hvalpe midt på sommeren 2019.

Herunder kan du se fotos  og video fra vores første kuld hvalpe

Tidlig bære-adfærd, 07.08.2017

Hvalpene er her 19 dage gamle, og er løbende præsenteret for mange forskellige ting. Her har de fået vingespidser af gråand og fasan. Det var ikke hensigten, at videoen skulle publiceres. Det hele er lidt rodet, og Haven er også interesseret vingerne, men pludselig tager en af hvalpene en vingespids i munden og bærer den. Det er første gang jeg har set, at hvalpene tager noget i munden for at bære det. Ellers har de udelukkende været optaget at af sutte, når de har haft noget i munden.

Mælkebaren åbner men hvor? 31.07.2017

Hvalpene er 12 dage gamle og øver sig hele tiden på at gå. På videoen har Haven lige lagt sig i hvalpekassen. Hvalpene kan mærke, at hun er tæt på, så de kravler rundt og søger efter hende og mælken. Desværre kommer der ofte en søskend i vejen :-) 

Hvalpene - 11 dage gamle, 30.07.2017

De første portræt-fotos. Susan Jacobsen, SJ PHOTO, har stillet skarpt på de små. De største hvalpe har nu rundet 1 kg.

Hvalpene præges tidligt på vildt, 29. juli 2017

Alle hvalpene skal bruges på jagt og markprøver, og de bliver tidligt præsenteret for vildt. På videoen er de 10 dage gamle og får lov at snuse til en stump af en andevinge.

Hvalpene dier, 27.07.2017

Hvalpene er nu en uge gamle. De er stærke og energiske. Haven passer dem så fint og tålmodigt.

Hvalpene er mærket med økologisk voks, så vi kan følge deres individuelle trivsel. Pigerne er mærket med hvid, gul og orange, og drengene er brun, rød, lilla, mørkegrøn, lysegrøn og blå.

22.07.2017 - hvalpene er 3 dage gamle

22.07.2017

Om aftenen d. 18. juli begyndte Haven af blokke op. Det er den del af en hundefødsel, hvor tæven er meget urolig. Hun skraber, pruster, halser. Opblokningen kan tage lang tid, så det gælder om at være tålmodig. Da Haven havde blokket op hele natten og det meste af den følgende dag, besluttede vi hen på eftermiddagen, at vi ville køre forbi dyrlægen for at være sikker på, at hvalpene havde det godt, og at alt var som det skulle være. Dyrlægen konstaterede, at alt var i den skønneste orden, så vi kørte beroligede hjem. Kort efter vi kom hjem gik vandet og fødseln var igang. Klokken 18 - midt i fiskefiletter og aftensmad - blev den første fine hanhvalp født, og så gik det stærkt. Inden der var gået 3 timer havde Haven født 9 fine og stærke hvalpe. 3 piger og 6 drenge. 

Haven klarede fødslen fantastisk, og hun passer hvalpene så fint. Her kun tre dage efter fødslen virker hun allerede som en erfaren mor, og hun er forståeligt nok stadig meget sulten :-) 

Vi har været så heldige at havde en del rigtig gode hvalpekøbere skrevet op til både tævehvalpe og hanhvalpe. Da der kun kom tre tævehvalpe, har vi desværre ikke kunnet tilbyde en hvalp til alle, dem vi gerne ville. Men her tre dage efter fødslen tror jeg, at tingene er gået op i en højere enhed, og alle hvalpene er reserverede til gode familier. Vi glæder os meget til at lære hvalpene og hvalpekøberne meget bedre at kende i de kommende uger. 

I første omgang skal Haven og hvalpene have ro i omkring 14 dage. Derefter håber vi, at de nye familier vil afsætte tid til at besøge os og hvalpene.

15.07.2017

Haven har taget mere end 5 kg på og er vokset 28 cm om maven, heldigvis er hun en stærk tæve, der bærer drægtigheden godt. Hun er glad og harmonisk men meget, meget sulten.

Vi er ved at forberede os til den kommende fødsel. Fødekassen er gjort klar og ferien fra jobbet er bestilt. 

Herunder nogle billeder af Haven med knap 14 dage til fødslen.

De kommende hvalpes stamtavle

23. juni 2017

Haven er tydeligt drægtig. Den seneste uge er hun vokset med 8 cm om maven. Hun er glad og harmonisk og mere kontaktsøgende og kærlig end vanligt. Hun er meget sulten, og fodermængden er øget en smule. Halvdelen af foderet er nu hvalpefoder. 

Tiden fra hvalpenes fødslen og indtil de flytter til deres nye familier er vigtig for deres fremtidige udvikling, derfor vægter vi samværet med og prægningen af hvalpene meget højt.

Vi synes, kontakten med hvalpekøberne er overordentlig vigtig. Det er gennem et grundigt kendskab til den enkelte hvalp og de mulige hvalpekøbere, vi kan finde det perfekte match.

Når du køber en hvalp fra Seaside Gundogs hjælper vi dig godt i gang med socialiseringen og træningen af hvalpen, ligesom vi også gerne passer hvalpen/hunden, hvis du har brug for det.